28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Brandon Flowers

Brandon Flowers

Är det något Brandon Flowers inte saknar så är det självförtroende. Likväl som han stjäl tonårshjärtan världen över med The Killers är han nu en soloartist med samma säkerhet som när han har sitt band bakom sig. 2010 släpptes solodebuten Flamingo som var det fjärde albumet han medverkat på som nått Billboardlistans första plats, i rad. I videon till den första singeln "Crossfire" gör Charlize Theron en insats och på Youtube har över 7 miljoner människor redan sett den.

Utöver att ha en enormt framgångsrik karriär så kan Flowers även skryta med att han gästat och framträtt med artister som U2, Lady Gaga, Bruce Springsteen, Sir Elton John och många fler.

Solo är Brandon Flowers på många sätt samma artist som han är med The Killers, om än mer personlig. Hans största inspiration sägs vara Las Vegas, där han kommer från, vare sig han spelar med The Killers eller inte.

Flamingo är ett album av stora gester, Bruce Springsteen-flörtar och bombastiska syftningar. Bara en månad efter att albumet släpptes kunde fansen texterna utantill och sjöng vartenda ord tillsammans med sångaren när han uppträdde live. Mäktigt är en underdrift. Flowers är en man av folket, och folket älskar honom.

Läs mer: 

Titta

Sorry, you need to install flash to see this content.

Crossfire