28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Bright Eyes

Bright Eyes

Ett litet tag nu har det surrats om att Bright Eyes är på upphällningen, att chanserna att få bevittna dem live snart är förbi. Ingen vet egentligen vad som är sant eller vad som komma skall men efter att ha sett bandet på ett slutsålt Medis nu i dagarna så finns det inga tvivel om att varje sekund behandlas som om det vore en sista chans att göra ett gott intryck. Inga tvivel om det.

När Conor Oberst började lite trevande för femton år sedan var det svårt att se honom som mer än en talangfull men ack så blyg kille med sprucken röst och hjärtat klistrat på skjortslaget. När vi är inne på 2011 och Oberst har åtta album i bagaget kan fråga sig hur han inte skulle kunna vara där han är idag. "The People's Key", Bright Eyes senaste alster, är som en perfekt cocktail som spänner över hela hans karriär och det är uppenbart att i Obersts ryggmärg finns det något som få andra besitter. Det är en desperation som vi alla hejdlöst sveps med i och kapitulerar för utan frågor.

Oberst har med Bright Eyes gjort det mesta man kan drömma om som musiker. Han har spelat med sina hjältar och fått en hel generation av musikälskare att gå upp i varv. Om det är så att Bright Eyes-epitetet kommer att pensioneras vet vi inte men för de som missade bandet senast så vet vi med säkerhet att det finns en chans till och den stavas Where The Action Is.

Läs mer: 

Titta

Sorry, you need to install flash to see this content.

The People's Key album stream