28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Daniel Adams-Ray

Daniel Adams-Ray

När vissa musiker verkligen hittat hem, då sprakar det om dem. Stockholmska Snook lär inte ha gått dig förbi. Och då säkert inte ena halvan av duon, Daniel Adams-Ray. I november 2010 kom hans kritierrosade solodebut "Svart, vitt och allt däremellan", och det slår gnistor om plattan.

Det är tydligt att Daniel funnit sin röst. Hans ordekonomi är enastående när han lämnar rappen bakom sig för den souliga pop som nya skivan bjuder på. Själv anser han att det är kenyansk pop-disco-indie-punk som bjuds. Lätt och luftigt, sorgset, ljuvt och avväpnande berättar Adams-Ray om uppväxten i Nairobi där hans indonesiska mor och svensk-skotska far bodde med sin son fram till 1996 då familjen flyttade till Holland. Året efter flyttade familjen till Lidingö i Stockholm där han bodde i tre år men när rasismen och de ständiga gliringarna blev för mycket bytte han skola och stadsdel. På Viktor Rydbergs Gymnasium träffade han Snook-partnern Oskar Linnros och Adams-Ray började rappa. 2005 vann han SM-guld i freestylerap och 2006 utsågs han till Årets rappare. Utöver musiken sysslar Daniel Adams-Ray även med mode. Tillsammans med två vänner driver han modevarumärket Lagom och när han började producera musik till en av deras visningar så såddes fröet till de låtar vi nu kan höra på "Svart, vitt och allt däremellan".

Det är inte undra på att orden rinner av hans tunga som socker. Ett evigt ordtråcklande, oväntade melodier och driv fyller Daniel Adams-Ray, som sätter guldkant på det mesta. Hans euforiska och eklektiska pop tar vid där Håkan Hellström lämnat av. Som en fenix ur rap-askan står han där, blottad och redo att ta sommar-Sverige med storm.

Läs mer: 

Titta

Sorry, you need to install flash to see this content.

Gubben i lådan