28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Frågor & Svar

Här nedan finner ni svar på några standardfrågor, samt lite tips på olika saker. 

Om du har frågor som vi inte lyckats besvara i förväg på denna
 hemsida är du välkommen att skicka frågan din till info@wtai.se eller skicka oss ett meddelande på Facebook och Twitter.

ALKOHOL
Man får inte ta med alkohol in på området. Serveringsområden med alkohol finns inne på området. Man får inte ta med alkohol ut från serveringsområdena.

AFFISCHERING OCH FÖRSÄLJNING
Man får inte affischera eller på annat sätt marknadsföra sin eller annans verksamhet utan tillstånd. Detsamma gäller all typ av försäljning. Följer man inte detta kan det leda till böter.

BILJETTER

All information om biljetterna hittar du här!

BORTTAPPADE FÖREMÅL

Allt som tagits omhand av festivalen kommer efteråt lämnas till polisens hittegodsavdelning. Du finner den här.

BOENDE
Det finns inget campingområde i anslutning till festivalen. Camping i Slottsskogen är inte tillåten. Park- och allemansrätten gäller ej. Vi hänvisar till Göteborgs befintliga utbud av hotell, vandrarhem och campingområden. Se www.goteborg.com.

BURKAR, GLAS- OCH PLASTFLASKOR
Får inte tas in på området.

DJUR
Man får inte ta med dig djur in på (eller ut från) Where The Action Is. I Azaleadalen/Slottsskogen finns en massa djur. Ta hänsyn till dessa, de har inte samma humor som du kanske har.

GRILLAR OCH STOLAR
Det är inte tillåtet att elda eller grilla i Azaleadalen. Detta gäller även engångsgrillar. Det är inte heller tillåtet att ta med sig campingstolar och liknande in på området (bänkar att sitta på finns främst på serveringsområdena).

FUNKTIONSHINDER
Som funktionshindrad med ledsagare är man berättigad att medföra denna ledsagare inne på festivalen. Ledsagaren behöver ha ett armband. Detta kan han/hon hämta ut i incheckningen. Handikapptoaletter och rullstolsramper vid scenerna finns på festivalområdet.

INFORMATIONSDISK

Det finns en informationsdisk där du kan ställa frågor och få den senaste info om festivalen. Besök www.goteborg.com för allmän information om staden. Besök även www.wheretheactionis.se för uppdaterad information om festivalen.

KAMEROR

Fotografering för privat bruk är tillåtet. Kameror med standardutrustning (t.ex. inbyggd blixt) och utbytbart eller fast objektiv med zoom upp till 55 mm är tillåtet.

Fotografering för kommersiellt bruk (publicering av tryckt material, digitalt eller för sändning där det finns uppdragsgivare) är ej tillåtet utan tillstånd från festivalen. Utbytbart eller fast objektiv med zoom över 55 mm och extrautrustning (avtagbar blixt, tele, stativ) är ej tillåtet på festivalen. Alla former av videokamera eller ljudinspelningsutrustning är ej tillåtna. Det är även inte tillåtet att fotografera med blixt. 

KLÄTTRA I TRÄD
Man får inte klättra upp i träden på festivalområdet.

MAT OCH DRYCK
Det finns två serveringsområden med mat och dryck (läsk/öl/vin). Vegetariska alternativ finns givetvis. Hamburgare, korv och annat finns även ute på området. Egen mat får inte tas in på området.

PARAPLYER
Man får inte ta med paraplyer in på området. Detta för att uppfällda paraplyer döljer sikten för allt för många stackare som betalt för att se artisterna. Ta med regnkläder istället.

PARKERING
Undvik att ta bilen, parkering i området är endast till för rörelsehindrade. Åk kollektivt.

PUBLIKSURFA
Att ligga på publikens armar / crowdsurfa /floata är förbjudet p.g.a. säkerhetsskäl. Bryter man mot detta blir man avvisad från festivalområdet. Stage diving är också förbjudet.

PLANKNING
Alla plankare avvisas och polisanmäls. Plankning kan leda till åtal och böter.

RESA TILL GÖTEBORG & AZALEADALEN
Åker du långväga ifrån rekommenderar vi att du ska ta tåget fram och tillbaka till Göteborg. Se www.sj.se för aktuella avgångar. Azaleadalen ligger centralt belägen vid Slottsskogen i Göteborg. Från Järntorget följer du Linnégatan upp mot Slottsskogen (söderut för er med kompass). Vi uppmanar våra besökare att åka kollektivt, alternativt promenera till Slottsskogen och Azaleadalen.

RESA MED KOLLEKTIVTRAFIK
Det bästa sättet att ta sig fram lite längre sträckor i Göteborg är buss eller spårvagn. För att ta sig till Where The Action Is på bästa sätt går du av vid Linnéplatsen och promenerar sedan med hjälp av vägledande skyltning till festivalområdet. För linjer och avgångar se www.vasttrafik.se eller ring Västtrafiks Kundservice på 0771-41 43 00. Biljett skaffar du smidigt genom att sms:a gv till 72450 (Västtrafik), kostar 21 kronor.

SCENER
Where The Action Is har två scener.

SERVICE: APOTEK
Apotek1, Linnégatan 62. Öppettider vardagar 08.30–19.00 och lördag 10.00–15.00. Apoteket Svanen. Linnégatan 16. Öppettider vardagar 09.00–19.00 och lördag 10.00–15.00. 


SERVICE: BANKOMAT
Det finns bankomat på Linnégatan 36 och vid Hemköp på Nordensköldsgatan 15.

SERVICE: HYGIEN
Vattenpost/toaletter finns inne på området.

SERVICE: SJUKVÅRD
Sjukvårdspersonal finns vid samtliga scener samt ambulerande inne på området.

SÄKERHETSVAKTER
Finns runt och på området.

TIDER
Festivalen öppnar klockan 12:00 och stänger 23:00.

TIPS: KLÄDER
Tänk på att vädret kan variera. Dagen kan vara jättevarm för att sen bli kylig framåt kvällen.

TIPS: VART I PUBLIKEN SKA JAG STÅ?
Ibland kan det bli väldigt trångt längst fram. Är man inte en van konsertbesökare kan det vara en bra idé att inte ställa sig allra längst fram. Vill du stå längst fram men inte trängas så är sidorna att föredra. Visa alltid hänsyn.

TIPS: ÖRONPROPPAR
Hörseln är känslig. Öronproppar finns till försäljningen i merchandise-försäljningen.

TIPS: DRICK MYCKET VATTEN OCH GLÖM INTE ATT ÄTA!
Det är jätteviktigt att dricka mycket vatten, särskilt när det är varmt och solen är framme. Ibland kan det också vara lätt att glömma bort att känna efter ifall man är hungrig. Se till att äta och drick ordentligt.

TIPS: SOLKRÄM
Glöm inte att skydda dig. Solkräm köps på t.ex. närmaste apotek och kan vara bra att ha när man är ute i sol en en hel dag.

ÅLDERSGRÄNSER
Socialstyrelsens ljudrekommendationer innebär att du måste vara 13 år och uppåt för att komma in på festivalen. För att komma in på ölserveringarna gäller 18 år.