28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

WTAI:s intervju med Foo Fighters

28 maj 2008:

Foo Fighters har gått från att vara ”Nirvana-trummisens nya band” 1995 till att skapa ett alldeles eget kapitel rockhistoria. Allt från debuten med låtar som ”Big me” till ”There is nothing left to lose” med odödliga spår som ”Learn to fly” till den sjätte och senaste, grammyvinnande, ”Echoes, Silence, Patience & Grace”, har varit rent guld i CD-format. Foo Fighters är ett av de där speciella banden som både är svinbra och svinstora. För deras del är det också första gången de någonsin gör en utomhuskonsert i Sverige och det gör det ju lite extra grymt. Särskilt eftersom de förmodligen är det mest hamrande, tajta och energiska band som vandrat i ett par boots. Nate Mendel i Foo Fighters berättar själv.

- Where The Action Is kan ha världens bästa rockline-up! Jag backar upp den till 100%. Kommer vara jättekul att spela med de banden och inför allt bra folk! Jag är riktigt peppad på att få se The Hellacopters igen. Vi har ju turnerat med dem i Europa för många år sedan. De är riktigt bra! Det är tråkigt att de ska lägga ner, men förhoppningsvis kommer något annat bra ur det också, i form av andra nya band.

Ni ska ju spela själva också, icke att förglömma. Vilken låt vill du helst spela?
- Tror jag skulle säga ”All My Life”. Jag älskar den. Jag gillar att spela våra hårdare låtar live mest. Publiken och vi älskar den låten, och vi brukar spela den mot slutet av spelningen och låten har ett intro som bygger upp hela stämningen och publiken som sen går helt bananas när den kickar igång. Det är en riktigt mäktig låt att spela live.

Vad kommer publiken annars få levererat den 14 juni?
- We’re gonna kick everyones ass! Förutom det så är en stor skillnad mot förra gången vi spelade i Sverige, vi är till exempel ett större band nu, förutom oss fyra så har vi adderat mer folk på scen, med instrument som inte brukar förknippas med en rockspelning.

Vadå, vi kommer få se folk på scen med valthorn och ukelele?
- Haha jag vet inte alls vilka det blir. Jag vet inte vad de där människorna kommer ha med sig för instrument, det blir en överraskning.

Vi har även en större ljudbild nu och vi har lagt till både t.ex. piano och violin på våra senaste inspelningar. Vi började att lägga på lite sånt på de lugnare låtarna först men nu på senaste skivan har vi även lagt till samma instrument på våra rockigare och hårdare låtar. Så det är kul som tusan att även ta med hela ljudbilden och känslan även live. Inte bara att gå ut och köra utan även ha med massa annat maffigt. Nästa steg i framtiden är väl barnkörer, haha.

Nåt att säga om Sverige och till era fans?
- Sverige är ett jättefint land, jag älskar Skandinavien! Det är folket som jag känner mig närmast med, jag kan relatera till folk från Skandinavien. Lite stela, gillar rockmusik, är rena och uppstyrda. Jag har alltid kul när jag kommer till Skandinavien.

Vi ser fram emot att spela på Where The Action Is! Ta på solskyddskräm och gör er redo.

Kommentarer

Ni e grymma, Foo Fighters!! Jävlar vilket drag det lär bli!
Nate är bäst! Foo Fighters är bäst!
hoppas man får höra de gamla goda låtarna från första skivan! iaf I`ll Stick Around :)
Såg intrevjun in Metro tidningen! Coolt! Hoppas dem spelar många nice låtar! Som typ Stacked Actors eller Let It Die.
Ja! Stacked Actors på youtube, trumsolot mellad Dave och Taylor.. GAAAH, repris på det skulle inte sitta fel live :D
Eller repris från hovet när dave och chris solar och dave går runt hela hovet :)
Skin & Bones versionen av My Hero, skulle inte sitta heeelt fel ;D
Hoppas verkligen att All my Life spelas =D lätt den bästa låten!!! Foo Fighters kommer vara grymma =D=D
Yay, kommer äntligen få se Nirvanas gamla trummis, finaly!!! älskar er Foo fighters! sikket jävla röj det kmr bli, ska itne glömma denna dagen ^^
Vore gaanska coolt om Dave kom in och banka lite trummor någon låt för Queens också!!
dem suger
dom baa all my life baa jag baa wooo dom baa yeaa
asså seröst villka lyssnar på detta skitmusik? Vill nu höra riktig musik lyssna på Timberland. Jävla rockare. Vi hip hopare kommer ta er!
Inte på WTAI i alla fall, i jämförelse med Foo fighters håller Timbaland samma klass som någonting jag kunnat göra med skolsynten för 99,50 i högstadiet.
Håller med Tobbe, finns inget bättre liveband... youtube: Foo Fighters Hyde park
Hahah finns inget värre än wiggers.... Ta åt dig BERT Foo Fighters Ftw!
Asså alla låtar med Foo Fighters är ju bara hur bra som helst men My Hero är bara BÄST!!!
Vad fan gör hip-hopare på det här forumet?! Det här är WTAI, en rock-festival!!
Hip-hop is the shit! Alltså skit! Höhöhö, hajar ni *blinka blinka*
Nä men seriöst. FF måste var ett av världens bästa liveband. Och över huvud taget.
höhö, nice Anton =)
FF är äg-bra!!
hoppas verkligen att dom spelar några gamla låtar som all my life och DOA. Foo Fighters är bäst!
dom låtarna är ju inte gamla!! låtar som Wind Up, This is a call t.ex :)
Ända sen jag hörde Monkey Wrench första gången har jag varit helt såld på Foo Fighters. Frågar nån vad jag lyssnar på för musik svarar jag: Foo Fighters! Dom kan verkligen allt - akustiskt och rock, både live och inspelat. Helt enkelt världens bästa band!
Håller med Anton! Gillar verkligen att de har lite olika sidor, de fixar lite lugnare för att sen köra på stenhårt i nästa låt. De varierar också tempot i sina låtar på ett sätt som är mästerligt. Kolla in Dave när han i stort sätt kör Everlong solo på Wembley. Får rysningar av att se det http://www.youtube.com/watch?v=2XCTMO06v6E
mm, dem är mästerliga!
KALMAR_ANTON slog huvet rätt på min spik xD Monkey wrench invigde mig, å nu längtar jag som fan till den 14:de!
Foo Fighters blir grymt!
Jag citerar "vi hip hopare kommer ta er". Nu blev jag ju sjukt nervös, vad ska de göra? "Cutta" mig? XD seriöst humor. Härligt att alla är taggade! Leve Foo! Leve Dave! =D Vi ses där ;)
Gaaah, är i extas! Kan knappt vänta på att få se Foo Fighters! Kommer bli the moment of my life :D
har ni sett när dave ramla på scenen när de spelade everlong? Förresten.. vilken foolåt och vilket album tycker ni är det bästa de har gjort?
Jag har sett när han ramlar av scen :P Han är kung när han ställer sig upp igen! Mitt favoritalbum är nog TCATS där favoritlåten Everlong finns (: Men In Your Honor är oxå ett favoritalbum.
Big Me e inte helt fel heller, Daves insats i filmen Pick of Destiny som djävulen e sweet som fan...
Foo fighters är min världs bästa liveband. Såg dom i England i höstas å det var en 2 timmar å 20 minuter lång energiurladdning. Om man tar den konserten å håller den utomhus....kan inte bli annat än succe.
Älskar Foo fighters - världens bästa band!!!
Hoppas fan de lirar Skin And Bones!
Äntligen får man se FF! Nu tar vi på oss FF- tröjorna och sjunger med allt vad vi kan när dom lirar.
När Dave ramlar ställer han sig bara upp och skricker i micen: What the fuck was that? xD - Så jävla skön. Sen slänger han iväg sin gitarr också.
Darling Nikki... on the rocks! skulle vara sjukt kul om de kunde spela den. eller Low. skulle bli ungefär som när jag såg red hot framföra parallel universe förra året, mästerligt!
Jag såg Foo Fighters första spelning på Cirkus i sthlm, den konserten inlede deras absolut första turne =) tror att det måste ha varit -95 Pepp som faen på o se dom nu igen!
Jag längtar något grymt efter att sjunga halsen av mig till everlong och the best of you. Bara 12 dagar kvar.... nedräkning!!!!
Nate o Dave Äger
taskig timing med fotbolls em
f**k fotbolls em. det blir ändå ett nytt mästerskap om 4 år, foo fighters kommer att spela sin första utomhus spelning i sverige this once =D
Såg de i Osaka Japan nu i April, 2500 personer inne på en rektangulär lokal med perfekt ljudbild, absolut bästa konsert jag varit på. Alla låtar var improviserade, låtar som Stacked Actor, Everlong, Times like these, spelade de säkert längre än 10 minuter styck. De lånade in musiker på munspel, som dave "battla" med, triangelsolon, och trumsolon från en magnifik taylor. Öppnade konserten med Let it die ,fortsatte med the Pretender. Dock kommer inte denna akt vara lika lång som den jag fick uppleva i Osaka, men missa för gudsskull inte detta så det är ett vackert musikaliskt uppträdande som få band kan uppnå.
Foo Fighters är världens bästa band. Dom har gjort tidernas bästa platta (The colour and the shape), dom har världens coolaste banduppsättning med den coolaste människan på jorden i spetsen och dom är bäst live! Taggar Qotsa med! Songs for the deaf är ju näst bästa plattan någonsin! :D
gaah! Längtar såååå mkt (: Kmr bli helt grymt <3
Hoppas dom spelar No Way Back, DOA, Long Road To Ruin och Best Of You. Dom har så många bra låtar så det är svårt att välja enstaka men dom skulle vara kul att få höra. Tycker det är synd att dom på senare tid väljer att spela den lugna versionen av Everlong, den ösiga är mer driv i på rockspelningarna.
6 Dagar kvar. Längtar som fan. kommer bli ofattbart grymt :D

Kommentera

Nyheter

Få nyhetsbrevet