28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Johnossi och Molotov Jive öppnar WTAI på lördag

11 jun 2008:

Nu är det bara fyra dagar kvar till det stora kalaset och vi är alla riktigt peppade! Nu kan vi även berätta att det blir Johnossi och Molotov Jive som öppnar upp Where The Action Is på lördag.

Johnossi
De gamla skolkamraterna John och Ossi bildade bandet med det helt självklara namnet Johnossi. Namnvalet är ett utslag för stockholmsduons vurm för det enkla och nedstrippade. Att de eftersträvar det enkla uttrycket är något som lyser igenom inte minst i deras musik. Gitarristen och sångaren John Engelbert har pluggat in sin akustiska gitarr i mängder av effektboxar och får sitt instrument att låta som ljudet av en fräsande krutstubin, detta alltmedan Ossi Bonde frammanar ett disciplinerat och nästan maskinellt sväng på sina trummor. Istället för att låta sin rock välla över alla breddar bjuder Johnossi på ett mer kontrollerat vansinne, mer en till knogarna vitnad knuten näve i byxfickan än en vilt viftande. Detta nyanseras med hjälp av paracetamolknaprande melodier av högsta rang. Johnossi skulle lätt platsa på någon av samlingarna från Sympathy for the Record Industry. Flertalet headlineturnéer, både i Sverige och ute i Europa, har format Johnossi till ett sjuhelvetes liveband och att publikskarorna har stigit i samma hastighet som deras självförtroende är en naturlighet.

Nya albumet “All they ever wanted” hyllas just nu världen runt.

HEMSIDOR
www.johnossi.com
www.myspace.com/johnossi

Molotov Jive
Molotov Jive, fyra ynglingar från Värmland som sedan 2003 gör skitig rock’n’roll med den uppriktiga, ibland uppfattade som naiva, tonårsfrustrationen på det rätta stället. Låtarna handlar om den allt längre ungdomstiden, om frustration, passion och om livet i stort. Musikaliskt säger de sig ha inspirerats av allt som spelats in från 1963 fram till idag. Mest lyfter de fram inspirationskällor som The Beatles, The Who och The Smiths men drar även paralleller mellan sig själva och tidiga Springsteen, David Bowie, The Libertines och Atomic Swing. De gör rörig och skitig rock med passionerat poppiga melodier.

HEMSIDOR
www.molotovjive.se
www.myspace.com/molotovjive

Kommentarer

Tider? Går inte inleda på ett bättre sätt än med Johnossi iaf. Grymt!
Härligt Johnossi på WTAI, Då hinner jag se mer Dark Funeral på peace and love, och dessutom mer av teddybears. Tack för det :)
spelschemat är nu uppdaterat med de nya artisterna.
Johnossi!!!! Jag blir alldeles till mig av glädje, det är ju redan sjukt bra band, och nu dem också! Tack som fan!
Fan vad gött med Molotov !!!
STRÅLANDE! Två kvalitetsband till!! Bra jobbat! Skavsår i öronen kommer aldriga bli skönare...:)
kan ni inte fösöka fixa babyshambles, dom e ju ändå i sverige imorrn...
Asnajs med Molotov Jive, dom e sjukt bra!
tack så hemskt jävla mycke för Johnossi, äntligen!! :DD
wehu, lycka :D
lineupen på wtai är så jäkla lyckad :) de gör inte bättre att de är redan på lördag !!
Tack takc och åter tack! :D Johnossi som öppningsband är övergrymt! :D
Skönt att att grannarna här i skogen, Molotov, äntligen får kliva upp på en stor scen! Var uppmärksam resten av året också, en ny skiva skall komma!!;)
JOHNOSSI!!!!!! jag kan kan knappt tro det är sant...lycka!
just nu känner jag att inget kan slå Johnossi som öppningsband och Qotsa och Foo Fighters som avslutning, en perfekt Lördag till skillnad mot dom vanliga när man sitter hemma och käkar godis typ. Jag langar peppen!
alltså det här fick mig att bestämma mig. det går bara inte att missa. det är helt galet sjukt vilken FANTASTISK line-up ni har!!!!!
nice med johnossi
Fan vad dyrt det var! :/
Molotov är ju åt helvete men det är skit samma. Johnossi är småkul men jag bryr mig inte. Det här gjorde varken till eller från, jag ser dem ju inte ändå. DPT och Dino kommer ändå vara bäst...!
fan vad de rockade!

Kommentera

Nyheter

Få nyhetsbrevet