28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Where The Action Is 2008 presenteras

22 jan 2008:

Den ursprungliga inspirationskällan till Where The Action Is heter The Hellacopters. WTAI är deras fest ifrån början. Sedan har vi fått låna den ett tag. När The Hellacopters nu gör bokslut efter ett drygt decennium av fantastisk musik känns det som att det minsta vi kan göra är att bjuda tillbaka i form av en WTAI modell extravaganza. Och det gör vi så gärna. The Hellacopters och Nicke Andersson är Sveriges mest självklara kvalitetssigill. Inte en enda plump i protokollet vare sig musikaliskt, stilistiskt eller integritetsmässigt under en hel karriär. Det är få förunnat. Det är nu nästan 2 år sedan The Hellacopters stod på scenen i Stockholm. WTAI 2008 blir det sista stora evenemanget de någonsin spelar på i Stockholm.

Till denna fest vill vi såklart addera någonting mer, någonting alldeles extra. Då kan vi inte tänka oss något mer passande än Foo Fighters. De är sedan länge goda vänner till The Hellacopters och musikaliska själsfränder. Foo Fighters är ett av de där speciella banden som både är svinbra och svinstora. För deras del är det första gången de någonsin gör en stor utomhuskonsert i Sverige. I och med detta känns det både som att en cirkel sluts och att en dörr öppnas.

Sedan har vi vännerna i The Hives som gör ett av sina sällsynta framträdanden på hemmaplan på WTAI. The Hives, musikens Kuba fast i en konsensus-variant. Pionjärer med blödande hjärtan, fast med koll på historien. Snygga jävlar. Vår stoltaste exportvara och vårt inhemska guld. Få kan piska upp stämningen hos en publik på det sättet som The Hives kan. Ännu färre stöttar sitt lokala bandylag.

I och med detta är vi beredda att säga att vi har tre av de bästa rockbanden i världen på plats. Och nu börjar det likna nåt. Men helt ärligt så känner vi oss inte nöjda utan representation från Dalarna, Sveriges Fylke. Alltså viktigare än vad man kan tro. Säg vad fan ni vill, men Mando Diao har klivit fram som ett av våra viktigaste band. Den som hade tänkt avfärda dom som enbart uppkäftiga ungtuppar får tänka om. En stålindustri föder inga mesar. Mando Diao gör inte musik på skoj. Dom gör det på riktigt. I sommar spelar de på WTAI och nån enstaka plats till.

Slutligen kan vi presentera en av lätträknade sommarspelningar med Sahara Hotnights 2008. Med sin senaste skiva har de satt ner foten mitt i det svenska folkhemmet utan att kompromissa en enda millimeter. De verkar nu ännu mer på sina egna villkor. Och nu med ännu större hits. Det är rättvist. Det är rätt.

Sen vill vi förlägga begivenheten på en plats som inte är uttjatad, en plats som är naturskön men inte ligger långt ute i skogen och är krånglig att ta sig till. En plats som inte känns som en kompromiss. Och plötsligt är det självklart: Stora Skuggan ligger strax utanför tullarna, 10 minuters gångväg från Universitetets t-bana, på norra Djurgården. Det är Kungens mark. Ett fantastiskt område som vi ser stora möjligheter i för framtiden. Här skulle vi vilja gå på konsert. Vi hoppas ni känner likadant.

WTAI modell 2008 blir den mustigaste hittills. Efter flera års resande så koncentrerar vi oss på Stockholm i år, WTAI:s starkaste fäste. Programmet är under uppbyggnad och fler artister presenteras inom kort.

Varmt välkomna, vi ses där!

Kommentarer

inte alls bra att evenemanget ligger samma dag som sverige möter spanien, en fråga när drar det igån kan man kolla fotbollen klockan 1800 och sedan ansluta till konserterna?
Vi kommer att visa matchen på storbildsskärm på området.
Kommer det kommar några fler artister än de 8 som redan är klara?
Sjukt bra artister redan! Men skulle ni inte kunna ta med Neverstore med :)? Dem är inte bokade 14e enligt deras tours sida. Fast dem kör ett gig i Nyköping dagen innan. Själv är man nyfiken på dem uppkommande artisterna.
ja anton. det tillkommer ett par artister till snart. vi mailar ut så fort det blir klart.
Det är väl tygarmband? Annars tycker jag ni ska tänka om. Tygarmband låter man ju sitta kvar vilket innebär bra reklam för WTAI. Och det ger besökarna en känsla av kvalité. Ni tar trots allt ett ganska högt pris för en endagsfestival och då borde man väl få känna att man får ut något av det också (utöver artisterna alltså). Vore schysst med tygarmband! Bra bokat för övrigt, vi ses i sommar!
Millencolin och Neverstore skulle göra det här till det bästa året i mitt liv. Fast det är det nog i och för sig ändå.
Varför inte Turbonegro, Henry Fiat's Open Sore, Märvel & The Raconteurs!?
Raconteurs skulle helt klart vara välkomna!
jadå anders. vi kommer att ha tygarmband.
Snälla, hur många är intresserade av The Hives, Sahara hotnights och mando sketna diao? Att inkludera dessa band borde innebära en halvering av biljettpriset! Eller åtminstone gratis öl, korv och gott hångel. Sätt dem först i programmet så man kan komma senare och på så vis slippa dem.
Ja The Raconteurs! Fast dom är väl i USA och härjar då?
"The Hives, musikens Kuba fast i en konsensus-variant." huh? Hur fan kan Dinosaur Jr skämma ut sig på ett JC-partaj? Punk/indie/low-fi är död!
Hade inte Motorhead varit jävligt nice
Takida skulle vara toppen :-)
Takida kan ju inte komma eftersom att dom spelar på hultsfred! :(
Millencolin!! Det vore underbart om dom kan komma!!!
Det skulle vara jätte grymt om typ The Enemy eller The Kilians kunde komma!
Takida? Ja hej du. Då stannar vi hemma. Ska bli fint med qotsa och hellacopters på samma kväll!
Ett avsked till The Hellacopters utan Backyard Babies känns ju klent. Men det begriper vi väl alla att det bara är en formalitet innan det är ordnat. Dregen måste ju få lira hejdå han med!
Backyard Babies, Millencolin, Neverstore och Velvet Revolver! Randy och Franky Lee skulle inte heller vara fel!
Ja tycker de är synd att alla ska gnälla på banden å vill lägga till fler... visst de skulle va kul me fler, men de e väll för fan bra musik endå..
jag tycker det luktar som the sounds kommer att bli presenterade... fast fan va häftigt det hade varit med nåt udda. electric eel shock t.ex. cya 14e
raconteurs var ett grymt förslag
Det vore kul om Backyard Babies kom & Nationalteatern, för då kanske Dregen & M. Hellberg kunde gästa Hellacopters på scénen, så kan dom dra av några låtar från dom 3 första albumerna, som dom har medverkat i.
ett förslag är att ta med Arctic Monkeys eller typ Rooney , eller the cribs, det vore bra kul ;) hej så länge
Hoppas att foo fighters spelar sina gammla låtar. Deras nya är inte lika bra som dom gammla
Brant bjork, eller white stripes lr the Raconteurs skulle vara perfekta. Även Nebula skulle vara "awesome!" vet att de har turnerat med hellacopters tidigare och det skulle vara otroligt att gå på båda samtidigt!
Soul seduction? Asbra band checka myspace
Pearl Jam vore asgrymma!! När kommer man kunna veta tiderna för dom olika banden, är det först ett par dagar innan?
Pearl Jam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är det enda som behövs, att se dem under samma dag som Dinosaur Jr skulle ge mig en tokextas värd mer än namnet.
Allvarligt nu jag kommer fan hungerstrejka om inte Franz Ferdinand kommer
Håller med ! Pearl Jam vore verkligen en tidig julklapp. Nine inch nails funkar oxå utmärkt..
Muse Muse Muse Muse! Det hade varit så extremt trevligt att få se dem :D
Jeg skjønner ikke all gneldringa om skitband som ikke har noe på denne festivalen å gjøre, de som allerede er booket er jo mer enn bra nok. At Hellacopters skal dit er nok for meg, så blir det andre bare en bonus.
Seether Seether Seether vore fan skönt å få i sthlm nångång!!!
det räcker med band det är redan perfekt fan men om ni vill så vore RATM asnajs
Ere gjort så att man ska kunna hinna me att se alla banden eller finns det risk att man missar något??
PEARK JAM jaa! Spelar Pearl Jam på where the action is är biljetter köpta direkt!! Snälla rara underbara, säg att de ska spela!! The Hellacopters är riktigt bra också :D :D Backyard Babies, The Sounds och THE CARDIGANS skulle vara perfekt det med!! :) :) Hoppas, hoppas å hoppas! :)
PEARL JAM* heter de jaa :P :)
SEETHER har någon skrivit med, va kul!! Jo Seether, Pearl Jam och The Cardigans och The Hellacopters, kan det bli bättre? Säg att de ska spela å allt blir bättre än toppen! :D Och varför inte HAMMERFALL och Brolle JR, då blir det toppen i triljoner! :)
the hellacopters är så braaa, att jag blir superglaaaa! the hellacopters är så skickligaaaa och minst sagt stiligaaaa, deras spelande är av högsta klass, de + sommar å en glass, å jag blir så glad som gjädjen i den gladaste jazz. The Hellacopters de är så braaa, ledsen att de från spelande skaa draaa :(. Men tiden har sin gång, och de kommer alltid vara den bästaste toppen säsong! The Hellacopters är så braaa, jag blir bara så glaaaa :)
Arctic Monkeys och babyshambles vore asnajs. Last shadow puppets vore ju coolt eftersom att de är ett rätt nytt band! Åh, Franz Ferdinand vore ju coola! ^^
Niclas , 14 apr 15:20:, ALLA är väll intresserade av The Hives? de är Sveriges stolthet! Inget svenskt band kommer nånsin bli så stora som The Hives, hoppas verkligen att kommer få mycket speltid på WTAI =D, peace!
TENACIOUS D ÄR BÄST! DOM MÅSTE KOMMA!
Ett drömband att få se live i Sverige är ju Supersuckers. De råkar också vara stora favoriter hos ´coptrarna....
Är ju helt klart många bra artister/band bokade, men saknar the Sounds, skulle vara så bra!
fixa the knife även fast inte dem spelar live. :) el varför inte rouksopp? jäkligt nice med lite sån musik helt plötsligt... :D
Kan presentera att Andy på beatbox med thomas på trummor och jesse på salsa är klara så inge mer gnällande nu! Så jäkla skönt att stockholm vaknar till liv om ändå bara för 1 dag under sommaren
Ja här ska jädrar i mig bankas in liv i stockholmssunket.

Kommentera

Nyheter

Få nyhetsbrevet