28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Coldplay klara för Where The Action Is 2011

31 jan 2011:

Vi har kommit Göteborg väldigt nära med Way Out West, vi har funnit vår nya hemstad och ett nytt kall. Som när Alf Robertson fann Bobby Bare.

Nu kommer vi därför till staden med packningen på ryggen. Vi knackar försiktigt på dörren igen och med oss har vi vår kompis, Where The Action Is. I sällskap har vi också ett av världens just nu största popband, Coldplay. Vi hoppas att folk från hela Sverige sluter upp med oss den 28 juni i Göteborg.

Coldplay har som, på riktigt, inget annat band nått till den breda sfären men samtidigt behållit trovärdighet och integritet. De är superstjärnor och varenda dates självklara soundtrack, arenarockens krönta konungar och balearicans banemän och fanbärare i samma skrud. Chris Martin med vänner dragit fram med både världssamvete och show som får de flesta andra att framstå som bleka. Nu är det dags för Coldplay att spela sin första festival i Sverige någonsin och Where The Action Is blir deras enda stopp i Norden denna sommar.

- När Coldplay bjuder upp till dans så tackar vi inte nej, och att få dansa en sommarkväll i Azaleadalen känns som en dröm. Det är oerhört stort att Coldplay äntligen gör en festival i Sverige. Vi gjorde Coldplays första Sverigespelning år 2000 inför ett par hundra pers på Kägelbanan i Stockholm och nu åker vi tillsammans till Göteborg för en endagsfestival där vi samlar 30 000 människor. Det blir en bra fest säger hela gänget på Luger!

- Detta visar att Göteborg vill och vågar pröva nya vägar i utvecklingen som evenemangs- och musikstad. Framgången med Way Out West har visat att Slottsskogen fungerar bra för musikfestival. Nu vill Luger pröva ytterligare ett koncept och det är vi glada för, säger Sabine Söndergaard, vd för Göteborg & Co.

Resten av programmet för Where The Action Is kommer att offentliggöras inom de närmaste veckorna.

Kommentarer

Hatten av, Luger. Hatten av.
Faktiskt, nu inte bara WOW i vårt kära Göteborg och Slottskogen, nu har ni hittat tillbaka och med ett fint första släpp!
Minst sagt hatten av för er! Tack!
Känns ju lite vågat att pröjsa 1000 kronor för ett band. Har absolut ingen aning om vilka mer som kommer spela!
detta gjorde min dag!
Jag och min vän hoppade upp och ner av lycka och bestämde oss direkt att resa ner till Göteborg från Norrbotten för att se Coldplay. Bryr oss inte så mycket om vilka andra band som kommer - att ni fick dit Coldplay är så magiskt att man vill dö.
Joel, så rätt!
fick happy känsla när jag såg att coldplay kommer! men väntar tills jag får reda på vilka mer som kommer, för 1000 spänn för ett gymnasie barn är ganska mycket som är utan studiebidrag på sommarn! :(
Tänk om man kunde få se Radiohead i Gbg....kanske något för nästa år?
Varför informeras det inte om artister på hemsidan när man kan se reklam på bussar?
Tack för sjukt bra akter Luger! Hatten av som förste skribent skrev.. Men allvarligt talat när blev Indierockbandet Glasvegas och Alternetiveockbandet Colplay popband???? Gör om gör rätt.. Inte i närheten av pop..
Anledningen till att jag reagerar så starkt på bentoningen och klassificeringen Popband på Coldplay och Glasvegas är för att det är två absoluta favoritband och de skapar inte i närheten något som heter popmusik. Då kan exempelvis Iron Maiden klassas för dansband och Depeche Mode för glamrock vilket det inte är i närheten av. Ja Glasvegas är poppulära men gör inte deras magnifika indierock dem till popband.
Spelar the Ark gratis eller? fortsätt boka riktiga band!
Vilken tid spelar Coldplay? Förutsätter kvällstid men eftersom jag arbetar hela dagen vill jag gärna veta innan jag betalar 1000 kr...
Hur länge spelar Coldplay? Känns lite onödigt att betala 1000 spänn för en låt, de andra banden är jag nämligen inte intresserad av. Alltså ungefär hur många låtar skulle de tänkas spela?
Kommer det att bokas några fler artiser/band eller är det redan färdigbokat? Lite otydligt, man vet inte om det kommer fler band eller inte.

Kommentera

Nyheter

Få nyhetsbrevet