28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

Sahara Hotnights

Året är 1992. Från en gudsförgäten håla i den norra ödemarken i vårt grå land bestämde sig Maria Andersson, Josephine Forsman och systrarna Jennie och Johanna Asplund att det inte fanns någon bättre skola för livet än att starta ett badass band och turnera hela världen om och om igen. De sket i högskolan, universitet, komvux och andra malätna institutioner. De blev Sahara Hotnights med hela världen.

De fyller alltså snart tjugo år. Som band. Hur många svenska grupper håller ihop så länge? Eller ens de utanför Sveriges gränser? Att åldras är lätt men att åldras med vigör och stil är ett konststycke i sig och det är precis det Sahara Hotnights har gjort.  Vid denna tid i livet är de ett av världens bästa band. I våra och mångas ögon.

För bara en månad sedan (4:e april) kom ytterligare bevis för att Sahara Hotnights kommer att regera en längre tid framöver. ”Oh’s” kommer finnas med på alla digitala mixtapes vi gör i år. Men gladast är vi nog ändå över det faktum att vi nu kan printa nya Where The Action Is-affischer med deras namn på. Det är en ynnest!

Läs mer: 

Pressbilder: 

Titta

Sorry, you need to install flash to see this content.

Oh's Teaser