28 JUNI 2011,
Azaleadalen Göteborg

The Ark

The Ark

Att allas våra glam-älsklingar i The Ark har bestämt sig för att lägga ned rockverksamheten har knappast gått någon förbi. Det var i höstas som det sorgliga beskedet levererades till en förbryllad allmänhet. Då bandet bildades redan 1991 är det i år tjugoårsjubileum, och The Ark väljer att sätta punkt.

The Ark har blivit synonymt med så många vitt skilda saker; storvulna rockepos, glamrock, ambassadskandalen och Melodifestival. Vi är en hel nation som glatt skrålat med i "It Takes A Fool To Remain Sane", "Calleth You, Cometh I", "One Of Us Is Gonna Die Young", "Clamour For Glamour" och alla de andra listettorna som detta synnerligen exceptionella band skapat.

Med fem album i bagaget och hela nitton singlar har The Ark sannerligen en lång karriär att summera. 23 februari släpps det sista albumet, Arkeology, som just lägger en sista hand vid bandets framgångsrika karriär genom att samla deras allra bästa låtar på en och samma skiva.Med dessa kommer även två nya singlar, "Breaking Up With God" och "The Apocalypse Is Over", varav den första redan är släppt.

På bandets hemsida meddelas att de gått vidare i sina liv och karriärer och att nu väntar en rejäl avskedsfest: "The Ark har varit en väldigt stor del av våra liv och kommer alltid betyda mycket för oss. Därför vill vi göra vårt 20-års jubileum 2011 till en rejäl avskedsfest [...] Vårturnén kommer att bli en present till fansen då vi återvänder till scener vi stått på genom åren för att bjuda på intima och unika konserter [...] Sommarens turné blir ett fyrverkeri av hits, allsång och bombasm."

Det är med stor sorg och tunga hjärtan som vi tar denna sista chans att möta dem live. Ett värdigt farväl till ett av Sveriges mest intressanta, talangfulla och minnesvärda band någonsin. Tack för allt, The Ark. Vi ses i sommar.

Läs mer: 

Pressbilder: 

Titta

Sorry, you need to install flash to see this content.

The Ark - Grammisgalan 2011